Депутати си взеха партийни кадри за съветници

Партийни кадри продължават масирано да атакуват Народното събрание под прикритието на нещатни депутатски сътрудници, показва проверка на "Сега" в парламентарния регистър.

Най-често става въпрос за бивши народни представители или неуспели кандидати за такива, които се възползват от възможността да получат свободен достъп до парламента. Правилникът на НС позволява не повече от трима сътрудници за всеки депутат. Въпреки че са извънщатни, въпросните сътрудници получават възнаграждения, които им се изплащат от допълнителни пари на народните избраници. Сумата е в размер на 2/3 от основната заплата на парламентаристите. От края на м.г. тези средства се облагат с 10% данък.

Според вестника влезлият със скандално нисък резултат в парламента Александър Методиев-Бат` Сали (ДПС) е дал работа на своя бивш колега депутат Георги Горанов, който ще го съветва по въпросите на правата на човека. По младежта и спорта пък ще му помага досегашният му помощник Чавдар Здравков, известен като екслидер на Движение СИЛА, протестирало срещу първото правителство на ГЕРБ.

Здравков нашумя преди 2 г. и с воденото срещу него дело за организиране на група за разпространение на наркотици. Бившият екоминистър в кабинета "Станишев" Джевдет Чакъров е трудоустроил свои подопечни от ведомството - ексшефа на "Връзки с обществеността" Ваня Иванова и съветника си Татяна Петкова. Младите депесари Айдоан Али и Айхан Етем са взели със себе си в парламента неуспели претенденти за НС - Севгин Хълми (Шумен) и Едиз-Ханиф Саидов (София-24 МИР).

Парламентарната група на БСП пък си е взела за съветник един от лидерите на партия от лявата коалиция - Цветелин Кънчев от "Евророма". Срещу Кънчев имаше обвинения за изнудване на бившия шеф на Гражданска защита Никола Николов, но беше оправдан.

Шефът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов също е приютил кадри на своята партия ДСБ - Бонка Василева и Любомир Арнаудов, които неуспешно се състезаваха от името на Реформаторския блок за места в сегашното НС.

Зам.-председателят на НС Иван Иванов пък е избрал за сътрудник бившия кандидат за евродепутат и издател Виктор Лилов, който публикува поредица книги за хората с различна сексуална ориентация.

Заместникът на Цецка Цачева е дал допуск до парламента и на главния секретар на СДС Константин Арабаджиев.

ММА боецът и ексдепутат на Николай Бареков Борислав Иглев е взел за помощник Цветан Манчев - лидер на основаната от Евгений Бакърджиев партия БДС "Радикали". Манчев участва в листите на коалицията "България без цензура" на парламентарния вот, но не успя да влезе.

Водачът на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов е прибрал друг партиен началник в коалицията "Български демократичен център" - шефа на Движение "Гергьовден" Драгомир Стефанов. Бившата дясна ръка на Бареков - Росен Петров, е прибрал екслидера на движението Любен Дилов-син. Мартин Димитров (РБ) ще разчита на услугите на бившия син финансов министър Муравей Радев.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини