Атака поиска спиране на помощите за малолетни и непълнолетни майки

Атака предлага промени в Закона за семейните помощи за деца, с които да не се отпускат помощи за отглеждане на деца на малолетни и непълнолетни майки.

Свидетели сме как в последните години циганското население превърна раждането на деца в бизнес с единствената цел да източват бюджета на България и да си живеят, без да работят, коментира пред News.bg националистът Илиан Тодоров. В същото време работещите трябва да ги издържат, недоволни са от Атака.

България според ООН е една от държавите с най-висока детска раждаемост в световен мащаб, посочи Тодоров. Виждаме как на 18 години има циганки, които имат по 3 деца и получават като социални помощи около 2000 лева на месец. В същото време българите получават само по 35 лева детски. Илиан Тодоров подчерта, че децата на тези малолетни и непълнолетни майки попадат в същия омагьосан кръг. Те нямат желанието да се образоват, за да могат да станат пълноценни граждани на България, посочи още националистът.

Предложенията на Атака се отнасят до всички малолетни и непълнолетни майки, независимо от етнос и религия. В този текст няма нищо дискриминационно, категоричен е депутатът. По думите му крайно време е да се предприемат мерки, за да се прекрати тази раждаемост, която е превърната в бизнес. В мотивите на закона е записано, че сме свидетели на абсурда как деца раждат деца. Тази практика е типична за бедните азиатски и африкански болници.

Според националистите в сегашния си вид законът е несправедлив и дава привилегировано положение на определена група. С промените си националистите се надяват да подпомогнат интеграцията на малцинствата в обществото ни, както и да ги стимулират да ходят на училище и да работят.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    6 0
    14:31, 2 яну 2015
    Колкото и да не ми са приятни членовете на Атака, този път съм напълно съгласен с тях. Искрено се надявам това предложение да се приеме от Парламента.
  • 2
    Wo
    woooo
    1 0
    23:03, 2 яну 2015
    Не само малолетни и не пълнолетни и без средно бразование да са без помощи.Циганките вземат детски за две деца и същевремно и те получават детски защото са на 16 години.Всякакъв вид социални плащания да са за хора със средно и по голямо образование.Приматите да работят или глад.

Още новини

Последни новини