Най-добрите смартфони на 2014 г.

Смартфоните продължават да са една от най-големите сфери на пазара на потребителска електроника независимо от редицата нови устройства, които се появиха през последната година. Отминаващата 2014 г. беше белязана от пускането на голямо количество фаблети или умни телефони с големи сензорни екрани. Към тази тенденция се присъедини и Apple, които разчупиха догмата да поддържат смартфони с размер на дисплея до 4 инча. Докато с новите си модели iPhone компанията от Купертино се опитва да си върне малко позагубения пазарен дял, Samsung показаха интересни модели като Galaxy Note Edge с огънат в едната страна дисплей. Но екзотичният телефон все още не може да излезе масово на пазара, а и се очаква да бъде пуснат на доста висока цена. В същото време настоящият флагман на южнокорейската компания – Galaxy S5, не се представя толкова добре, което попари резултатите на технологичния гигант. Ето кратък списък с най-добрите смартфони, които бяха пуснати масово в продажба през 2014 г.

Apple iPhone 6 и 6 Plus  

Apple не пусна през есента просто един по-голям смартфон, а цели два модела, които надвишават традиционния за компанията размер на екрана от 4 инча. Освен това технологичният гигант премина от корпус от удароустойчиво стъкло към алуминиев такъв, подобно на конкурентите от HTC. По-малкият iPhone 6 разполага с 4.7-инчов екран, 64-битов процесор и възможност за безконтактни разплащания посредством NFC чип. Неговият батко iPhone 6 Plus е класически фаблет с 5.5-инчов дисплей, което е и първото устройство на компанията в сегмента. Новите размер и дизайн се очаква да реализират големи продажби през последното тримесечие, което обхваща и коледните празници.  

Sony Xperia Z3  

Японската компания Sony пусна не един, а цели два флагмански модела през тази година – през пролетта се появи Xperia Z2, докато през есента дебютира обновената версия Z3. По-новият телефон е с изчистен дизайн и подобрени технически характеристики, като комбинира истинска водо- и прахоустойчивост с мощна камера. Xperia Z3 има една от най-добрите камери (20.1-мегапикселова) сред смартфоните след тази на Lumia 1020 на Nokia (вече Microsoft). Смартфонът на Sony е базиран на операционната система Android, разполага с мощен 2.5 GHz процесор, 3GB оперативна памет и слот за допълнителна SD карта.

HTC One M8  

Ако се загледате във флагмана на HTC, няма начин да не откриете допирни точки с новите iPhone 6 на Apple. Това е така, защото именно тайванският производител започна да налага алуминиевите корпуси сред смартфоните. HTC One M8 е здрав и надежден телефон с елегантен дизайн и добри технически характеристики. Той обаче страда от същите проблеми, които имат всички смартфони на тайванския производител – слаба камера и тежък добавен интерфейс Sense към Android. Въпреки това HTC One M8 е смятан за един от най-добрите Android смартфони.
LG G3   LG G3 е първият смартфон с екран с висока разделителна способност от типа Quad HD. Фаблетът на южнокорейците впечатлява и с много малка странична рамка към дисплея, с добра камера и вече станалото стандарт за високия клас алуминиево тяло.

Samsung Galaxy Note 4  

Samsung не успяха да впечатлят потребителите с флагмана Galaxy S5, но техният фаблет със стилус Galaxy Note 4 успя да привлече интерес. Южнокорейският производител се опитва, макар и бавно, да се отърве от пластмасовите части и добави алуминиева рамка. Но задният капак продължава да е пластмасов. Galaxy Note 4 разполага с красив 5.7-инчов екран с внушителната разделителна способност от 2560х1440 точки, четириядрен процесор и 16-мегапикселова камера.

Nokia Lumia 1520 и 930  

Мобилното звено на Nokia, което вече е част от Microsoft, пусна в началото на годината първите си два фаблета. По-малкият е Lumia 1520, който е може би един от най-добрите смартфони с Windows Phone 8.1 в момента. През есента се появи и новият флагман Lumia 930, който включва бърз процесор и добавката на луминиева рамка към поликарбонатния корпус. Microsoft вече няма да използват бранда Nokia, но през тази година спестиха пускането на истински наследник на Lumia 1020 – смартфона с най-добрата камера на пазара (41-мегапиксела стигат). Грешка, която се очаква софтуерният гигант да поправи догодина.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ca
    Carmin
    0 0
    09:27, 14 яну 2015
    Superior thinking dertestmaond above. Thanks!
Последни новини