С кръшно българско хоро приключи “Коледна приказка под елхата”

Последната проява от новата инициатива на община Кърджали „Коледна приказка под елхата”, посветена на коледните и новогодишни празници е днес. От 16 до 18 часа пред Дома на културата учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще изнесат пред публиката своята програма, а тя естествено е свързана с коледните обичаи, традиции и нрави. Стихотворения, песни, танци и наричания ще огласят площада пред Дома.
Своята коледна продукция под инициативата „Коледна приказка под елхата” представиха за дните от 8 декември до днес децата от детските градини на Кърджали, ученици от СОУ „П.Р. Славейков”, СОУ „Йордан Йовков”, СОУ „Владимир Димитров Майстора», СОУ „Отец Паисий”, ОУ „П.К. Яворов”, ОУ „ В. Левски” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”.
При голям зрителски интерес премина и коледното тържество пред Дома на културата на възпитаниците на ОУ „П.К. Яворов”. Много танци, песни и стихове преливаха едни в други под одобрителния поглед и възторжените възгласи на Дядо Коледа и емоционалната публика.
„Здравей, приятелю чудесен!/ И ти здравей! И ти здравей!/Започваме със малка песен/ и ако искаш с нас запей!”, призова изпълнителите водещият. А малките таланти от 5 Б клас веднага откликнаха на поканата, запявайки любимата си песен „Мечта за изгрев”.
После водещите разказаха за традициите по Коледа и Нова година и последваха коледарски наричания и коледни песни, изпети от момичетата от 6 клас. Последва гръцки танц, изпълнен от петокласниците, а след това площада пред Дома на културата бе огласен от популярната и вечно зелена песен „Тумбалалайка”.
Тържеството на Яворовци не мина и без испански ритми и руски напеви. Особено впечатлена остана публиката от изпълнението на стихотворението „Облаче ле бяло”, рицитирано от Хайретин от 4 клас.
В музикалната въртележка се завъртяха още модерни танци, самба, песните „Бре воденичарю”, „Шаба-да”.
Накрая всички участници в тържеството се хванаха на кръшно българско хоро, пожелавайки на кърджалийци весели празници, здрава и успешна 2015 година.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини