„Теклас” обнови цяло отделение в болницата,дари 56 000 лева

Най-голямата фирма в Кърджали „Теклас –България”обнови изцяло ендокринологичното отделение в многопрофилната болница д-р „Атанас Дафовски”.Подменени са врати,подови настилки,шкафове,стаите са измазани и боядисани в свежи тонове,обновени са санитарните възли.Ремонтните работи възлизат на 56 000 лева.
Ендокринологичното отделение е ключово за болницата.Броят на болните от захарен диабет в областта непрекъснато нараства.Постъпват все повече пациенти.Отделението се нуждаеше от спешен ремонт.Решението на ръководството на холдинга „Теклас” да ремонтира и приведе към съвременните стандарти това отделение е напълно навременно.Това заяви при откриване на обновените стаи и лекарски кабинети директорът на многопрофилната болница д-р Тодор Черкезов.
Д-р Черкезов каза още,че дарителските акции са особено ценени в навечерието на новогодишните празници,когато надеждите и очакванията на хората за по- добро са големи.
Пълномощникът на холдинга „Теклас” в България Георги Георгиев подчерта,че това дарение не е еднократен акт.Фирмата има активна социална политика към работниците си и техните семейства.В „Теклас-България”,която има три фабрики в Кърджали работят 1450 души.Холдингът има 13 фабрики в Турция,България,Русия,Китай.Работи за 67 клиента от 17 страни.
Началникът на ендокринологичното отделение д-р Таня Милева благодари от името на работещите и пациентите.Тя пожела холдинга да продължи със спомоществователската си дейност.
Ремонтираното отделение бе разгледано от изпълнителният директор на холдинга „Теклас”Неби Анъл,който специално дойде за да присъства на откриването.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини