Капон:Путин направи реверанс на Ердоган за сметка на България

Лидерът на Единната народна партия Мария Капон се обяви в Кърджали в подкрепа на изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлрудуй“. Според нея проектът е в съзвучие с интересите на страната ни да постигне енергийна независимост от могъщи съседи. Капон подчерта,че най-перспективна е технологията на американската компания „Уестинхауз“. Очаква се и модернизация на 5 и 6 блок на централата. Така няма перспектива след години да внасяме ток от Турция , например,посочи Капон.
Тя припомни, че преди години е предсказала провала на .нар. Голям шлем на тогавашния президент Георги Първанов , който включваше проектите АЕЦ „Белене“,газопровода „Южен поток“ и петролопровода „Бургас-Александруполис“. И трите проикта са неефективни. Основната цел бе енергийната обвързаност на страната ни с Русия. Доскоро в парламента „Газпром“ имаше купени депутати, подчерта Капон.
Тя обяви за странно поведението на премиерът Бойко Борисов, който през 2012 г. Е подписал инвестиционното намерение за „Южен поток“, а сега твърди,че няма нищо общо и не може да го намери.
Капон нарече политически реверанс към Турция изявленията на руския президент Путин в Анкара,коментиращи политиката на страната ни за диферсефикация на енергийните источници.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини