Полицаи и пожарникари провериха 23 заведения преди студентския празник

Проверки в 23 заведения на територията на областта бяха извършени в специализирана операция, свързана със сигурността по време на студентския празник. В 10 от обектите не са открити никакви нарушения на противопожарната безопасност. Най-често констатираните пропуски са свързани с липса на осветителни тела, на пожарогасители и наличие на неактуализирани схеми за евакуация. За всички установени нередности са изготвени и връчени писмени разпореждания на собствениците. Съставени са и два акта за административни нарушения – в единия от обектите не е била извършена проверка на годността на противопожарните уреди, а в другия е било установено използване на газови уреди в кухненската част, която е под нивото на терена.
Охранителна полиция е изготвила план за осигуряване на обществения ред в населените места и в районите на заведенията, където ще се организират студентски тържества. Предвиден е и засилен контрол по пътищата с оглед предотвратяването на тежки произшествия, спазването на режимите за скорост, установяване на неправоспособни водачи и такива, които шофират след употреба на алкохол.
Полицията предупреждава празнуващите студенти да бъдат бдителни при опазването на личните си вещи, да проявяват изключително внимание при евентуалното използване на увеселителни пиротехнически изделия, като строго спазват предписанията за безопасност, а тези, които ще шофират – да спазват правилата за движение, за да не помрачават празника си.

 Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини