Мария Капон: Дълговата спирала води до икономически разврат!

Мария Капон

България ще задлъжнее само за две години с 16 млрд.лева. Тази година бяха теглени 8 млрд.лева.Правителството „Борисов 2“ планира да вземе кредит от 8 млрд лева и през 2015 г. Това съобщи пред журналисти в Кърджали,лидерката на Единната народна партия Мария Капон. Според нея политците в страната не гледат в перспектива. Те харчат в момента,без да се интересува кой ще плаща през следващите години. Влизаме в дългова спирала ,която води до икономически разврат,категорична бе лидерката на ЕНП.

Коалиция „Десните“ са единствената опозиция в дясно, която предлага алтернативна дясна програма на кабинета „Борисов 2“,подчерта Капон. Тя каза, че екип от експерти на партията са разработили програма според която икономиката на хазарта на която сме свидетели в момента, трябва да се замени с интелигентна икономика.Тя е с ясни правила и в нея има път за иновативните производства.

В момента талантливите фирми в страната не се афишират у нас. Те съществуват въпреки държавата. Показват се на международни изложения и така печелят пазари. Техните собственици са роби на инвестицията. Те са най-силно заинтересовани държавата ни да има интелегентна икономика. При последователни реформи тя е достижима след 8-9 години, прогнозира Мария Капон. Време е да намерим българския път към икономическия растеж.В него има място и за малкия,обикновен човек. Нашата партия е подготвила законопроект за фалита на физическите лица. Той трябва да даде втори шанс,на всеки затънал в зависимост от кредитни институции. В момента гражданите са подложени на произвола на частните съдебни изпълнители, върху които е разпънат политически чадър, подчерта Мария Капон.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини