Цвета Караянчева обясни как се правят реформи без пари

Стабилността на сегашното правителство е крехка, тъй като всяка една от формациите има какво да решава сама за себе си. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева пред БНТ. В коалиционните управления понякога даваш стъпка назад, за да можеш да дадеш шанс на партньора да представи своята политика, каза Караянчева.
По думите й, ако от Реформаторския блок са излъчили фигурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, значи тя има необходимите професионални качества. А ГЕРБ като мандатоносител и Бойко Борисов като премиер подкрепят политиката, а не личността, каза Караянчева.

Караянчева определи бюджета за 2015 г. като “бюджет на реформите”. „Трудно е. Трябва да се съкращават разходи и да се правят реалистични оценки за приходите, които ще дойдат. Защото предишният бюджет беше с много надценена приходна част и затова се наложи актуализацията, която дръпна този бюджет назад. Реформи без пари се правят трудно, но се правят,“ заяви депутатът от ГЕРБ.

„Не могат да се правят чудеса, но имаме стъпка в посока да се търсят разговори със Световната банка за 2 милиарда лева, за да можем да осъществим нашата Програма за саниране на жилищата, защото това означава нов тласък и за малкия и среден бизнес. Това е дясната политика и обърнатия поглед към хората“, обясни тя.

Акцията в Пазарджик на ДАНС Караянчева определи като прибързана. „Какви са тези служби и служители в Окръжния съд в Пазарджик, щом така елементарно може да изтече информация? Поставям под съмнение компетентността на Владимир Писанчев /шеф на ДАНС/ и той трябва да си подаде оставката сам, след като проспа и КТБ. Когато се правят пиар акции, това не помага на никого“, допълни тя.

Според Караянчева на много ключови позиции в дирекции и държавни агенции има некомпетентни хора, а политиката се гради на базата на авторитет и диалог. Тя даде пример с възстановените еврофондове още в началото на управлението на втория кабинет „Борисов“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини