Медицинският център в Димитровград с позиция по предложеното от МБАЛ преместване

От екипа на Медицинския център в Димитровград изразиха своята позиция по предложеното преместване

Медицински център ЕООД в Димитровград има самостоятелна партида за отчитане на потребената ел. енергия и самостоятелен електомер, като токът ежемесечно се префактурира на МБАЛ "Св. Екатерина". Това заяви управителят на центъра д-р Елисавена Стефанова по повод изнесената преди дни информация от ръководството на МБАЛ "Св.Екатерина".

Според управителя на болницата д-р Матей Матеев, здравното заведение поема сметките за потребен ток на медицинските центрове, които са в основния корпус на болницата. Коментарът той направи във връзка с нарасналите задължения на здравното заведение.

Според Стефанова, съществува договор между двете здравни заведения за изразходваната вода, електроенергия и топлоенергия, а сметките са заплащани веднага.

При поставяне на новата инсталация на парното отопление са били закупени  на два топломера, за да бъде точно отчината енергията. Монтирани били и щрангове, подаващи топлинна енергия на дружеството и изработена методика на отчитане и изчисление на дължимата сума.

Управителят на Медицинския център д-р Елисавета Стефанова

Работим добре с МБАЛ "Света Екатерина", убеден е управителят му. На база споразумение за съвместна дейност болницата ползва апаратура на центъра за дейности по различни клинични пътеки безвъзмездно.

На среща между ръководствата на МБАЛ и Медицинския център са били обсъжданите реформите, предложени от д-р Матей Матеев. На Медицинския център се предлага място в корпус "Д", където в момента се помещава Клиничната лаборатория на болницата.

Стефанова е на мнение, че не една такава промяна не би осигурила необходимите помещения по стандартите за добра медицинска практика за всички специалности. В центъра работят 18 специалисти, разполагащи с нужната апаратура, за която е инвестирано в годините. Средства са вложени и в ремонт и подобряване на сегашните кабинети, подчерта д-р Стефанова.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    2 -1
    10:58, 28 ное 2014
    По-неграмотно и неразбираемо не можахте ли да я напишете!?
  • 2
    Да
    Данъкоплатец
    2 0
    23:24, 2 дек 2014
    ПРАВИЛНО предлага Д-р Матеев преместване на Мед.център в този корпус "Д"-така ще събере всички отделения в сградата. Стефанова какво го усуква.

Още новини

Последни новини