Даренията за ветераните от войните в Кърджали се разпределят между нуждаещите се

 Комисия от съорганизаторите на благотворителния концерт в помощ на ветераните от войните преброи събраните средства .В нея са включени:Ани Иванова – член на ръководството на ОС на ВВ – Кърджали,Ангел Матушев – изпълнителен секретар на БТС – Кърджали,Никола Радиков – ръководител на квартет „Еделвайс“ към ВК- Кърджали,,Жана Чакърова- Шукерска – Директор на Секретариата на ОС на БЧК.Ето и предоставаният ни списък на дарителите:

. „Пневматика- Серта“ – 500,00 лв.

  • „Формопласт“-– 500,00 лв.- по банков път

  • „Прима –БМК“ ООД –- 200,00 лв.

  • „Гаспар ГОДО“ ООД –- 200,00 лв.

  • „Попанастасов Инженеринг“ ЕООД – 150,00 лв.

  • Комплекс „ Ида“- Джебел– 100,00 лв.

  • Община Ардино – 100 лв.

  • „Стил -96“ – с управител Георги Петров – 50,00 лв.

  • ЕТ „ Сара –РР Рашид“ - с управител Рамадан Шукри - 50,00 лв.

  • Магазини „Миш- Маш“ – с управител Наско Караджов – 50,00 лв.

  • Събрани средства по време на благотворителния концерт -544,19 лв. / по приемо-предавателен протокол и опис, в това число- 100 лева от народния представител Цвета Караянчева. /

Обща сума : 2 444,19 / две хиляди четиристотин четиридесет и четири лева и 0,19 лв. /

Средствата се предоставят на Областен съвет на Ветераните от войните – Кърджали, чрез Ани Иванова, за подпомагане на ветераните от войните в Област Кърджали в навечерието на Коледните празници.Комисията реши в срок до 15.12.2014 година да се изготви списък на ветераните от Област Кърджали , предложение за разпределяне на средствата от ОС на ВВ- Кърджали и да се осъществят посещения по домовете на ветераните за връчване на помощта.

Ще припомним,че на 21 ноември, в Деня на християнското семейство, ОС на БЧК – Кърджали бе съорганизатор на организирането и провеждането на благотворителен концерт, посветен на 70-тата годишнина от края на Втората световна война.

В концерта участваха самодейни състави от всички културни институции в града – Читалище „ Обединение“, Общински център за младежки дейности, Обединен детски комплекс, Военен клуб , Туристическо дружество – Кърджали и гости от Хасково. Събраните 2 444,19 лв. бяха предадени на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните, за подпомагане на нуждаещи се ветерани от Област Кърджали, като преклонение пред стореното от тях преди цели 70 години. Секретарят на ОС на СВВ – Ани Иванова, благодари на организаторите за човешкия жест, който запазва историческата памет, и на публиката и дарителите - за подкрепата и съпричастността към проблемите на хората, изпълнили достойно своя войнски и граждански дълг.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини