Станимира Петрова на финала на Световното по бокс в Корея

Станимира Петрова се класира за финала в категория до 54 кг на Световното първенство по бокс за жени в Джеджу, Република Корея. Асеновградчанката надделя над представителки на САЩ, Германия, Франция и Русия и сега ще се бори за златото. На полуфинала тя победи Елена Савелиева, световна шампионка от Бриджтаун`2010 и златна медалистка от европейското в Ротердам`2011.

"Изключително съм горд с постиженията на Станимира. Носител е на всички титли в таекуон-до, след което премина към бокса. Както виждате и там жъне огромни успехи. Тя е изключително амбициозна, родена е да бъде шампион", не скрива радостта си първият й треньор Георги Шишков, при когото асеновградчанката е тренирала таекуон-до в продължение на 10 години.

Финалът ще се играе утре, 24 ноември. Станимира ще се изправи на ринга срещу действащата европейска шампионка италианката Марция Давиде. "Уверени сме в успеха й, тя самата ми сподели, че е готова да триумфира със златото", допълва Шишков.

На световното в Корея участват 337 състезателки, 34 от които в категорията до 54 кг. Станимира Петрова е единствената българка стигнала до финал на най-престижто състезание по бокс. Досега единственото отличие за България при жените е бронзовият медал на Светлана Каменова преди 2 г.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини