Монтана премина Арда без сътресения

Волейболистите от Северозападна България с пета поредна победа в първенството

Мъжкият отбор по волейбол на Монтана (Монтана) продължи страхотното си представяне през настоящия сезон, като победи като гост винаги представящият се силно у дома Арда (Кърджали) с 3:0 (25:14, 25:21, 25:22 ) в мач от петия кръг на Суперлигата Бачково – изворна вода, игран в местната зала Арпезос, пред около 1000 зрители.

Така волейболистите на Монтана преминаха уверено препятствието в Кърджали, като продължават без грешка в първенството. Тимът, воден от Атанас Петров реализира пета поредна победа, като е водач във временното класиране с пълен актив от 15 точки.
Тимът на Арда пък отбеляза трето поражение до сега, като с две победи и 7 точки се намира на шесто място в таблицата.

В първите два гейма имаше пълна доминация на гостите, които диктуваха играта изцяло и затвориха безпроблемно частите, повеждайки с 2:0. Едва в третата част домакините показаха, че могат да се борят, като настъпи възход. Кърджалийци поведоха с 8:5 и продължиха да дават отпор до двадесета точка. Гостите от Монтана обаче показаха класата си, като не допуснаха изненади. В решителните минути те наложиха волята си и затвориха мача с чиста победа.

Реализатор за победата на Монтана стана Явор Генов с 16 точки. Минчо Минчев добави 15 точки за успеха.

За Арда Невен Нешев бе най-резултатен с 9 точки.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини