Заснеха главата на чудовището от Лох Нес

Това е една от най-големите световни мистерии. През годините редица експерти посетиха Шотландия, за да се опитат да я разгадаят. Сега международен изследовател на паранормалното смята, че той може би е успял да се сдобие с доказателство за съществуването на чудовището от Лох Нес.
Джонатан Брайт е успял да заснеме нещо, което прилича страшно много на подаваща се от водата глава на Неси. Снимката демонстрира забележително сходство с направения през 1972 година фотос от учения д-р Робърт Райнс, който прекара редица години в търсене на неуловимото същество, използвайки специални подводни камери и сонари.

Райнс почина през 2009 година без да успее да се сдобие с конкретни доказателства, но снимките му с „главата на гаргойл“ и съществото с дългата шия, плуващо във водите на езерото, продължават да бъдат едни от най-добрите фотоси с Неси.

Брайт не твърди, че снимката му категорично доказва съществуването на Неси, но заявява, че планира да се върне на Лох Нес, след като проучи хилядите други снимки, които той е направил около и в езерото по време на второто си пътуване до там тази седмица. „Изследвам паранормалното, но също се интересувам от легендите и Неси е една от тях. Сред другите легенди, които проучвам, е и тази за граф Дракула. Дори съм пътувал до Трансилвания, за да я проучвам“, казва 46-годишният Брайт.

„Преди три години отидох в Шотландия, за да проуча легендата за Неси и направих хиляди снимки. Отне ми шест месеца, за да ги прегледам всичките и открих тази, която показах в рамките на Фестивала за паранормалното в Шотландия, провел се тази седмица в Стирлинг. След като си свърших работата там, аз продължих да търся отговори на мистерията с Неси“, добавя той.

„Някои хора ще кажат, че е истинско, други ще кажат, че е някакъв трик на водата, трети ще кажат, че е измама. Това е това, което е. Надявам се да намеря още доказателства за това, какво точно е чудовището от Лох Нес“, казва още Брайт.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини