Ботевци сред най-добрите в природните науки и екологията

Възпитаниците на Езиковата гимназия за пореден път доказаха, че наред с постиженията си в областта на езиците, могат да побеждават и в природните науки . Гергана Вакарелова и Лидия Стоянова от 11 клас защитиха честта на Кърджалийска област  на двудневното ХІІI Национално състезание по природни науки и екология в град Видин в навечерието на Деня на будителите.Осемчленно жури от университетски преподаватели и от БАН, оцениха представянето на участниците в два състезателни дни. Състезанието включваше разработване, представяне и защита на проекти в областта на природните науки и екологията. Победата си оспорваха 32 отбора от цялата страна.

Отборът на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали се представи с  проект на тема „Рециклирай и твори”, който впечатли силно и жури, и участници. Главната цел на проекта беше успешно  реализирана чрез разнообразните дейности  да се съдейства за изграждане на отговорно екологично отношение у младите хора към самите тях и към заобикалящата ги среда. Възпитаничките на езиковата гимназия се клсираха на призово място нареждайки се сред ученици от елитни природо-математически гимназии в страната.  Те получиха за представянето си оценка  5.75, която им отваря врати към  много университети в страната. Според председателя на Националната комисия за организиране и провеждане на състезанието д-р Божидар Галуцов, нивото на участниците всяка следваща година  се повишава, XIII поред състезание по природни науки и екология е сред най- престижните.

За отличното представяне на възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” заслуга имат техните преподаватели по биология и химия, доказали в годините своя висок професионализъм и креативно мислене.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини