Яснота: Борисов премиер, Реформаторите с шестима министри и 1 вице

Бойко Борисов ще бъде новият премиер на България. Това стана ясно след лидерската среща между представителите на ГЕРБ и Реформаторския блок в парламента днес. Бойко Борисов ще има общо 3-ма заместници и 18 министри.Решението бе обявено след срещата с ПП ГЕРБ от съпредседателят на ПГ „Реформаторски блок“ Радан Кънев.

„РБ никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да определи своя министър-председател. Днес ГЕРБ посочи своя министър-председател“, заяви Радан Кънев.

Кънев обяви, че след разговорите днес общото мнение на двете формации е, че Борисов е най-подходящият вариант за постигане на стабилно мнозинство. Радан Кънев отказа да коментира други имена от състава на бъдещия Министерски съвет.
Реформаторският блок ще бъде представен в съвместното правителство с ГЕРБ от 1 вицепремиер и 6-има министри. "Резултатът от изборите не ни позволи да постигнем всичко, което искаме", каза Радан Кънев на съвместния си брифинг с Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Предвижда се да има министър от АБВ в новото правителство. Това обяви Румяна Бъчварова. За назначаване на хора от Патриотичния фронт в кабинета тя каза, че още не може да отговори. Утре ще има повече яснота за имената на министрите. Румяна Бъчварова и Радан Кънев заявиха, че те няма да бъдат министри. Отказаха отговор и на въпроса дали служебни министри ще продължат да заемат постовете си.
Реформаторският блок ще има и един вицепремиоер. Засега не е ясно как са разпределени ресорите между двете партии, нито коя сфера ще поеме представителят на АБВ.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    11
    11111
    11 -1
    15:29, 4 ное 2014
    а нащо момче къде зъ е.....на кой стол за седни....
    • По
      Порчо
      5 -3
      19:47, 4 ное 2014
      Нашето момче ще седне в някое министерство. Защото трябва и Стефчо да се намърда някъде. Зер, и двамата са броили маса пара за тия места. Не бива някой да остане обиден.
      А татковците да се стягат, защото скоро Боко Тъпото ще гризне дръвцето и пак ще трябват още пари за нови места. "Реформаторите" от Република вече не кълват на кебапчета и бира. Искат сухо.
  • 2
    Br
    brbrbr
    7 -1
    15:36, 4 ное 2014
    той ще е въпросният зам.-министър
  • 3
    Бз
    бзъъъъъц
    7 0
    15:36, 4 ное 2014
    на моя
  • 4
    Ya
    yarrak
    11 -9
    16:13, 4 ное 2014
    ey sega ve4e ni eb-na makata., kak se usmihva samo , kato koledna domuzska pa4a, YANDIK sumati narod ste se samozapalva i samoubiva., Gospod da ni e na pomost - AMIN
    • Ya
      yarrak
      2 -2
      19:29, 4 ное 2014
      Не знаех,че рязаните глави вярват в Господ-АМИН.
    • Ya
      yarrak
      1 -1
      01:28, 5 ное 2014
      NEkupiray moyat nikneym be , gos-putka

Още новини

Последни новини