Три дела срещу институции заради дупки,причинили катастрофи в Кърджалийско

Иван Бакърджиев

Три дела водят застрахователни компании срещу институциите, стопанисващи пътната мрежа в Кърджалийска област заради дупки, причинили катастрофи. Дела има и срещу стопани на животни,пуснали ги без надзор на пътя. Това съобщи пред журналисти шефът на Пътна полиция -Кърджали Иван Бакърджиев. Той каза, че е направил предписания на общини и АПИ за предприемане на мерки за обезопасянаве на шосетата. Освен изкърпване на дупките,се иска и поставяне на ограда, там където най-често животни излизат на пътя.

Пътна полиция започва от днес акция“Зима“на цялата територия на областта.Ще бъдат огледани 1675 км.пътища.Водачи ще се проверяват за светлоотразителни триъгълници и жилетки,пожарогасители и аптечки. Ще се изискват и зимни гуми, макар,че законът не го повелява изрично. Масовите проверки ще започнат през втората поломина на месеца.Ще се искат изправни светлини.

Към момента от началото на годината са станали 367 катастрофи от тях 112 са тежки.Четирима са убитите,а 145 ранените.В сравнение със същия период на миналата година убитите са с 1 повече,а ранените с 13,каза още Иван Бакърджиев.

Шефът на Пътна полиция предупреди и за строги мерки срещу пешеходците ,нарушаващи правилата.Вече са глобени 14,от тях двама само в събота.Глобите варират от 10 до 50 лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини