Ученичка от „Славейков” с национална награда за есе

Десетокласничката от СОУ „Петко Рачов Славейков” Радостина Никова се класира на второ място в Националния конкурс за есе “Какъв е будителят днес?”. Тържественото награждаване се състоя в Деня на будителите в една от залите на Столична библиотека. Церемонията бе съпроводена от Мюзикъл “Бъди будител днес и другите ще те последват”.
Организатор на конкурса е Литературен клуб “Петър Парижков”. Той е създаден в памет на Петър Парижков, който бе всеотдаен учен-книговед, изследовател на Българското възраждане и книжарството, поет, общественик, радетел за подбуждане на българската духовност и култура.
Учениците се конкурираха в три категории: деца от IV до VIII клас, деца от IX до XII клас и участници от 19 до 25 години. В категорията на Радостина първото място бе за Наталия Димова от Болградска гимназия „Г. С. Раковски“, Болград, Украйна.
Победителите бяха приветствани от доц. д-р Любомира Парижкова. От името на екипа на Литературен клуб ,,Петър Парижков" тя благодари на всички участници в конкурса за есе: Какъв е будителят днес? Адмирации отправи и към техните будители - учители и родители, сред които е и Тонка Хаджинакова, учителка по български език и литература на Радостина.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини