Христо Григоров удостои кмета Акиф Акиф с почетна грамота за хуманност

Нов офис на Български Червен Кръст отвори врати на ул. "26 декември" в Момчилград. Лентата на новата придобивка на хуманната организация бе прерязана от председателя й Христо Гъргоров и кмета на община Момчилград Акиф Акиф. На церемонията по откриването присъстваха още генералният директор на БЧК доц. Красимир Гигов, зам.-генералните директори Славита Джамбазова и Василка Каменова, регионалният шеф на БЧК и директор на МБАЛ „Атанас Дафовски“ Тодор Черкезов, доброволци от Момчилград и региона. Преди да стъпят в новия офис Христо Григоров и Акиф Акиф засадиха две дръвчета – атласки кедъра, в двора на новия офис на БЧК.

 „Може би не е случайно, че именно в Момчилград нашата организация придобива нова прекрасна сграда. Още през 1928 година, тук в Мастанли, по онова време околийски център, по инициатива на д-р Ставрев се учредява клон на БДЧК, което избира за свой председател Мара Михайлова – изтъкната наша общественичка, изследователка и жена с изключителни качества“, заяви в словото си Председателят на БЧК Христо Григоров. Той припомни още, че до началото на 40-те години на миналия век в Момчилград е функционирала безплатна трапезария в подкрепа на бежански семейства  със съдействието на почетния гражданин на Момчилград Мара Михайлова.

„Доброволческият труд изкисва милосърдие и съпричастност, а вашата организация през всичките тези години положи много грижи в подкрепа на бедните, болните и нуждаещите се. Вярвам, че вашите дела показват и убеждават всекиго, че хуманността е над всичко останало, защото е в името на човечността“, каза от своя страна градоначалникът Акиф Акиф.

Преди церемонията кметът на Момчилград бе удостоен с почетна грамота на БЧК за утвърждаване на хуманната кауза за опазване на човешкия живот.

По-рано Христо Григоров, придружен от Акиф Акиф, посети многопрофилната общинска болница „Д-р Сергей Ростовцев“, за да се запознае с новия й облик след ремонтните дейности за саниране на сградата по енергийна ефективност. Григоров изрази своето удоволствие от престоя си в Момчилград и подчерта, че се надява в най-скоро време отново да гостува тук.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини