Кръгла маса събира водещи стоматолози в Кърджали

Кръгла маса за  превенция на оралните заболявания при децата ще се днес ще се проведе в Дома на здравето в Кърджали. Форумът се  организира от РЗИ, Български лекърски съюз и районната колегия на стоматолозите в Източни Родопи. Проявата в във връзка с  изпълнението на Националната програма за профилактика на въпросните заболявания.

Участие в кръглата маса ще вземат председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, неговите заместници д-р Светослав Гачев, д-р Ирена Божидарова и д-р Донка Станчева-Забуртова, д-р Николай Шарков - гл.секретар на съюза и д-р Виктория Жекова – ръководител на екипа за силанизиранепо програмата.

Поканени са да участват областният управител, началникът на РИО и директори на училища, кметове на общини и зъболекари – изпълнители на силанизирането на детските зъби.

Преди провеждането на кръглата маса в един от стоматологичните кабинети в Кърджали ще бъдат извършени проверовъчни прегледи на деца, чиито родители са се възползвали от възможностите на профилактичната програма.

На 15 септември започна четвъртата кампания за поставянето на силанти на деца от 6 до 8-годишна възраст. Процедурата има за цел да се елиминира зъбният кариес при децата чрез създаване на бариера между зъба и бактериите, които го причиняват. Поставянето на силанти е безплатно за родителите. Кампанията продължава до края на ноември. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини