Над 5000 кърджалийци са обучени от Училища „Европа”,администрацията с предимство

Над 5000 души са преминали чуждоезиково обучение в базата на Училища „Европа”в Кърджали. Освен кърджалийци от всички възрасти тук са придобили знания и сертификати служители от общинска и областна администрация, полицията, служители на банки и водещи фирми в града и региона. Кърджалийци се обучават по програми на Агенцията по заетостта.

   Обучението се извършва по стандартите на Европейския съюз, по програми и учебници,съобразени с негови изисквания. Затова сертификатите издавани от Училища „Европа” се признават във всички страни членки на съюза, САЩ, Канада и Турция. На курсистите се предоставят учебници, съобразени с европейските стандарти.Училища „Европа” имат европейски езиков знак за качество. Регистрирани са в образователните системи на Великобритания, Испания, Франция и Германия.

   За по добро усвояване на знанията групите, в които се преподава са малобройни-от четири до десет души. За курсистите от областта занятия се провеждат  и в почивните дни.

Учебната година започва през октомври и завършва на 15 юни следващата година. За деца има 12 нива на обучение, а за възрастни-четири. Има и интензивни курсове в рамките на юни и юли. Продължителността на курса през годината е 6 или 8 месеца, а на интензивното обучение по желание достига три месеца.

 Преподавателите са висококвалифицирани. Те работят в школата от 2001 г. В момента базата на Училища „Европа” се помещава в центъра на града срещу СиБанк.

За граждани е предвидено разсрочено плащане на обучението.

  Училища „Европа” е национална частна верига за преподаване на чужди езици. Предлага се обучение на английски, френски, немски, испански и руски. Веригата съществува от 20 години и има бази в над 50 града на страната.

 Иван Петров

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини