Синът на вицепрезидента на САЩ уволнен за употреба на кокаин

Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън - Хънтър Байдън, е бил освободен от резерва на военноморските сили заради положителна проба за кокаин.
Това се е случило преди няколко месеца, но едва сега в. "Уолстрийт джърнъл" е стигнал до тази информация от запознати със случая източници, предаде БТА.

Хънтър Байдън, който е на 44 години, решил сравнително късно да гради военна кариера. През май 2013 г. той бил произведен в младши офицер и разпределен в отдел за връзки с обществеността на военноморските сили, посочва изданието.

През юни миналата година обаче му била направена проверка за наркотици, която показала положителен резултат за кокаин, и през февруари 2014 г. той бил освободен от служба.

Говорител на военноморските сили потвърди, че Байдън е бил освободен от служба, но отказа да даде подробности защо е станало това, придържайки се към разпоредбите за поверителност.

Байдън, който е юрист по образование и в момента заема ръководна длъжност в инвестиционна компания, направи изявление, в което потвърди, че е бил освободен от флота, и изрази съжаление за своите действия, довели до тази ситуация.

Канцеларията на вицепрезидента отказа да коментира случая.

Братът на Хънтър Байдън Бо Байдън е служил в армията и има военен опит от Ирак, а Джо Байдън и съпругата му Джил редовно изразяват гордостта си от това, че са военно семейство, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини