300 деца сътвориха феерия от красота в парк „Арпезос-Север”

Близо 300 деца сътвориха феерия от красота в кърджалийския парк „Арпезос-Север”. Усмихнатите момичета и момчета от подготвителните групи на 11 детски заведения в града се потопиха за малко в света на приказките. Децата се пренесоха в бъдещето с помощта на звездния професор Алабалисимос и звездните феи Касиопея и Андромеда. Фантастичните герои се пренесоха в далечната 2064 година с машина на времето, след което дадоха старт на спортната надпревара „С игри да бъдем по-добри”.

Проявата се организира за трета поредна година от община Кърджали като жест към най-малките жители на града. „Искаме дни преди празника на Кърджали-21 октомври и децата да почувстват тържествената атмосфера. Това е и своеобразен начин те да отправят поздрав към своите връстници”, коментира пред репортер на „Арда нюз” експертът от отдел „Образование” в администрацията  Венета Бошняшка.

Възторгът на участниците в празника зарази и техните родители, дошли да снимат и аплодират питомците си. Малките спортисти се включиха в любимите си игри, скачаха с обръчи, пукаха балони и се замерваха с топчета.

Преди тях овациите обраха мини мажоретките от детска градина „Дъга”. Положителната енергия на малките се предаде и на възрастните, които се почувстваха истински щастливи и горди с наследниците си.

Родителите поздравиха учителките за  игрите, песните и танците, на които са научили децата и си пожелаха подобни детски празници да се провежда по-често.    

Като на всяко състезание, на финала награди получиха най-бързите и най-сръчните.

После всички вкупом се хванаха на най-дългото влакче, което ще кандидатства за рекорд в книгата на Гинес.

Арда нюз

Източник: http://ardanews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини