Специалисти показаха на учители и родители над 10 вида спорт

Спортно-подготвителни игри и упражнения, целящи доброто физическо развитие на децата от детските градини показаха пред учители и родители спортни специалисти от сдружение „Детски спорт“. Проявата под егидата на община Момчилград се проведе в целодневна детска градина „Зорница”, чиито малчугани с огромно желание участваха в спортните ситуации.

Сдружение „Детски спорт“ работи активно с деца от 3 до 11 години, като провежда планови спортни занимания с тях. Целта е повишаване на общата физическа дееспособност при децата в детските градини чрез прилагане на съвременни педагогически практики, предвидени в държавните образователни изисквания и допълнени с методи и похвати, даващи начална компетенция за над десет вида спорт.

За учебната 2014-2015 г. спортните специалисти от сдружението имат готовност да провеждат занимания по физическа култура като допълнителна дейност в общинските детски градини в града при заявено желание от страна на родителите.

„Децата искат да спортуват. Нека им дадем възможност да се забавляват. Двигателната култура и физическо развитие на децата в детските градини и училища като част от образователната система трябва да се поставят сред основните приоритети. Всички сме свидетели на редица негативни тенденции, свързани с проблеми като наднормено тегло, гръбначни изкривявания, нарушено зрение, утвърдени зависимости към телевизия, компютри и всякакъв вид електронни забавления

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини