Млади огнеборци от Кърджали на турнир в Ловеч

На 12 октомври в Ловеч под патронажа на кмета на общината Минчо Казанджиев ще се проведе турнирът на Младежки противопожарни отряди/МПО/ „Млад огнеборец“ за Преходната купа „Юлиян Манзаров“. В тринадесетото издание на турнира, на което Ловеч ще е домакин за десети път, ще участват 11 отбора млади огнеборци от областите Бургас, Видин, В. Търново, Габрово, Ловеч (Троян и Ловеч), Кърджали, Пловдив, Разград, Хасково и Шумен.
Турнирът се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и като част от националния спортен календар. Съорганизатори на състезанието са Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, Българската федерация за пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО - МОН, РДПБЗН - Ловеч и фондация „Ангели от Лим“.
Есенният турнир на МПО„Млад огнеборец“ е основан през 2001 г. по инициатива на тогавашния кмет на Карлово. До момента турнирът има 12 издания, като домакини са били Карлово, Свищов и Ловеч. От 2004 г. турнирът се провежда за Преходната купа „Юлиян Манзаров“ в памет на ученика-спасител от град Свищов, загинал на 4 април 2004 г. при спасяване на съученици по време на инцидента при река Лим.
В Ловеч турнирът на МПО „Млад огнеборец“ се провежда от 2005 г. като се утвърждава като школа за бъдещи медалисти от републиканските състезания. Младите огнеборци ще прекарат два дни в гр. Ловеч. През първия ден - 11 октомври пограмата предвижда да разгледат град Ловеч и културните му забележителности и провеждане на „Вечер на приятелството“. В неделя ритуалът за тържественото откриване на турнира на МПО „Млад огнеборец“ за Преходната купа „Юлиян Манзаров“ ще започне от 9:00 ч. на тренировъчното игрище на ПФК „Литекс“.
От 9.20 ч. ще стартира надпреварата в първата състезателна дисциплина „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, а от 10.45 ч. - втората дисциплина „400 м щафетно бягане с препятствия“.
Тържественото закриване на проявата с награждаване на победителите в комплексното класиране ще започне от 12:00 ч. в неделния ден.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини