Рогозин отговори на МВнР с нов туит и атака срещу НАТО

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин отвърна на обвиненията на българското МВнР отново в Туитър. "НАТО –това действително е безотпадно производство", написа той.
Към туита си Рогозин е прикачил и статия от сайта evrazia.org, в която се разказва накратко историята на вчерашната конфронтация, в която министърът на външните работи Даниел Митов "обвини Рогозин в неуважение" към министъра на отбраната Велизар Шаламанов.

Острата реакция на българското МВнР дойде, след като руският вицепремиер написа в профила си в Туитър:

"Новини от България: Някой си Шаламанов убеди премиера Близнашки за пореден път да предадат Русия... в полза на изтребители втора употреба."

Рогозин бе добавил и линк към информация на ТАСС, в която се казва, че България е решила да спре използването на руски изтребители.

Във вторник от изказване на военния министър Велизар Шаламанов стана ясно, че руските изтребители ще бъдат заменени от западни. Това е записано и в "Националната програма България в НАТО и Европейската отбрана 2020". А решението трябва да бъде взето от Министерство на отбраната до шест месеца.

"България е суверенна държава, която взема самостоятелни решения, свързани със сигурността си. Те не подлежат на коментар от страна на висши представители на други държави", се казва в позицията на външния ни министър Даниел Митов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини