Изнасилвачът от Калоянци е настанен в психиатрията на Кърджали

Момиченце на 7 г. е било изнасилено в село Калоянци край Кърджали, похитителят е арестуван, а детето е в болница в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Престъплението е извършено преди седмица, цялото село е настръхнало и никой не иска да говори за това. Миналия четвъртък, 2 октомври, детето си играело навън, но не се прибрало у дома. Привечер към 18 ч. насилникът го подмамил, извел го извън селото и до полунощ се гаврил с момиченцето, след което го изоставил в безпомощно състояние. Родителите сигнализирали в полицията, детето бързо е било открито край язовир „Студен кладенец“ и транспортирано до хирургията в Университетската болница „Св.Георги“ в Пловдив заради множеството вътрешни разкъсвания и травми. Това разказват шокирани жители на Калоянци. Те твърдят, че мъжът е пияница и с психично заболяване, но допускат, че случаят може да бъде потулен, понеже бил роднина на местния кмет. Момиченцето е ученичка във втори клас в средищното училище в съседното село Перперек и всеки ден пътувало с автобус до там, родителите са безработни. Хората в района са предимно мюсюлмани и са ужасени от грозното престъпление в навечерието на Курбан байрама. 

Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство и понеже разследването е в началото си, прокуратурата не разкрива подробности. Насилникът е бил задържан, а после му е наложена мярката за процесуална принуда настаняване за изследване в психиатрично заведение, заяви говорителят на прокуратурата Димитрина Делчева. Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. За тежкото престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 години. Звеното на Агенцията за закрила на детето в Кърджали е реагирало веднага след уведомлението на полицията, но и оттам не посочиха какви мерки са приложени по механизмите на насилието върху деца.

Неотдавна 62-годишен мъж в Кърджали получи условна присъда за блудство с момиченце на 8 г.

БГНЕС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини