Дилма Русеф: Борбата продължава и ще бъде до победа

Президентът на Бразилия Дилма Русеф увери, че "борбата продължава и ще бъде победоносна" на втория тур на 26 октомври.
Дилма Русеф спечели 41 на сто от гласовете на първия тур на президентските избори вчера. На втория тур тя ще се изправи срещу социалдемократа Аесио Невис, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Борбата продължава, една борба която ще бъде победоносна, защото това е борбата на бразилския народ. Тази борба е борбата на строителите на бъдещето, които няма да позволят никога Бразилия да се върне назад", заяви Дилма в столицата Бразилия пред хиляди свои привърженици.

Тя благодари на "бразилския народ, който ме почете със своето доверие и ми даде победата на първия тур".

Аесио Невис, който спечели близо 34% от гласовете, призова привържениците на Социалистическата партия и други, подкрепящи еколожката Марина Силва, изпаднала от надпреварата с 21% от гласовете, да се обединят с него, за да победят Дилма Русеф на втория тур.

"Настъпи часът за обединяване на силите. Моята кандидатура не е тази на политическа партия, а тази на съюзи в служба на всички бразилци, които са способни да се възмутят", заяви Невис пред ликуващите си привърженици в своята крепост в Бело Оризонти, столица на щата Минас Жераис.

В първите си изявления след оповестяването на почти окончателните официални резултати Марина Силва не даде да се разбере кой от двамата съперници ще подкрепи на втория тур.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини