Рекордно ниска избирателна активност в Кърджалийско, партиите се замерват с жалби

Беркант Берзат

Рекордно ниска избирателна активност към 17,00 часа в Девети кърджалийски многомандатен район отчете Районната избирателна комисия. За областта тя е 29,37 на сто. Досега са излезли да гласуват едва 74 618 души. Това съобщи председателят на РИК Беркант Берзат. За сравнение ще посочим, че в 16 часа в страната бяха гласували 35,3 процента от избирателите. Наблюдатели не помнят такава пасивност на жителите на региона.

 В Ардинско до урните са отишли 28,60 на сто, в Джебелско -24,76%, в Кирковско - 29,16%, в Крумовградско - 27,66%, в Кърджалийско - 30,25%, в Момчилградско - 26,86% и в Чернооченско - 42,57%.

 Партиите се замерят с незначителни жалби, които депозират в РИК. Общо девет са опракванията. РИК е обявила 4 за неоснователни, а една все още се разглежда. Една от тях е срещу „БСП-Лява България”, за това че неин автомобил спрял в близост до СОУ ”П.Р.Славейков” ,където има изборни секции. Оказва се, че колата е на достатъчно голямо разстояние. Има и жалба, за това че в близост до секции са лепени плакати.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини