КТБ се съсипва умишлено, убеден Константин Тренчев

Води се умишлена политика за унищожаването на КТБ. Много е голяма опастността от люшване на цялата финансова система покрай казуса с КТБ.
Това заяви президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7.

По думите му, с банката са свързани много фирми, кметства, болници, които нямат връзка с някакви лични отношения в конкретната криза. В резултат на това не се изпълняват договори, съкращава се персонал, не се дават заплати в пълен размер и ще дойде един момент, когато изобщо няма да се дават, предупреди синдикалният лидер.

По данни на КТ „Подкрепа" 100 хиляди души са засегнатите от тези проблеми.

Тренчев посочи енергетиката, транспортът и здравеопазването като секторите, в които не текат никакви реформи и няма индикации някой да предприеме такива. Политиците подписаха договори за ВЕИ-тата и двете американски централи и изготвиха закони за тях, а сега се чудят какво да правят и се оплакват, каза той.

Според него бъдещите управляващи ги чака едно наистина тежко наследство, а на хоризонта не се виждат кандидати, които да предложат конкретни решения на проблемите. Преобладават единствено нереални обещания, като това за един милион нови работни места, твърди синдикалистът.

Според шефа на "Подкрепа" има голям проблем в "Напоителни системи". Представители на КТ „Подкрепа" са разговаряли по темата с министъра и заместника му, който си е позволил да каже, че октомври и ноември няма да има пари дори за полицаите, разкри в предаването той. По този начин д-р Тренчев потвърди и слуховете, че в последните месеци от годината няма да има пари за заплати на държавни служители.

Константин Тренчев обърна внимание и на проблема с липсата на инвестиции в държавата. Данъците са ниски, осигуровките също, както и за съжаление заплатите, но това не е достатъчно да привлече инвеститори, заяви той и посочи като причина неустойчивото законодателство в тази сфера.

„Една власт може да си позволи увеличение на цените, когато има авторитет и ако убеди хората, че ще предприеме сериозни мерки за стабилизиране на сектора", каза Константин Тренчев във връзка с предстоящото увеличение на цените на тока.

Относно предложението на КНСБ за различни цени на електроенергията за бедни и богати, лидерът на КТ „Подкрепа" отбеляза, че също смята това за постижимо, но по друг начин. Според него е по-важно да се обърне внимание на това как държавата да се намеси и да облекчи бедните граждани, а не на факта, че има хора, които могат да си плащат тока и такива, които не могат.

Д-р Тренчев заяви още, че за да повярват хората на новата власт след 5 октомври, тя трябва да им каже истината.

Източник: http://news.ibox.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини