Златен медал за самодейците от Ардино в Неделино

Златен медал получи женската група за автентичен фолклор към читалище „Родопска искра 1921” в Ардино с ръководител Светла Семерджиева на Втория балкански фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино, съобщи секретарят на духовното средище Леман Кочева.

В мащабната културна проява участваха над 180 фолклорни състави, с над 4000 самодейци, сред които и 600 певци, танцьори и музиканти от Турция, Гърция, Румъния, Молдова, Сърбия, Македония. Изпълненията бяха оценявани от професионално жури, заяви още Кочева. Тя уточни, че групата за стари градски песни с художествен ръководител Донка Ганчева и корепетитор Ергюн Мюмюнов достойно е представила община Ардино на Празника на минералната вода, здравето и красотата в Минерални бани, Хасковско.

В момента самодейците от читалището се подготвят за традиционните Есенни културни празници в Ардино. На 11 септември (четвъртък) от 17.30 часа в общинската заседателна зала ще бъде представен 40-годишният творчески път на местния диригент и композитор Мелтун Кадъоглу, който по настоящем живее и работи в Бурса, каза още Кочева.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини