До една година „Теклас-България“ ще набъбне на 2000 души, чакат нов немски инвеститор

Георги Георгиев

Третият завод на най-голямото промишлено предприятие в Кърджалийско „Теклас-България“ ще бъде открит през ноември.И звършват се довършителни работи. Очаква се и вложения в нов корпус на голям немски инвеститор на стойност 30 млн.лева. С тях общата инвестиция в завода ще достигне 130 млн.лева. До края на следващата година в него ще работят 2000 души. Това съобщи на брифинг представителят на собственика на „Теклас България“ Георги Георгиев. Той посочи, че холдинга „Теклас“ е втори на пазара в света по производство на каучукуви и гумени изделия за охладителните системи на световните автомобилни марки.

Теклас-България“ работи с над 70 фирми в страната и 120 в Европа. Контрагенти в областта са 5 фирми. Месечния оборот е 20 млн.лева.

Можем да разкрием още три фабрики. Имаме достатъчно пазари и поръчки. Проблем е квалифицираната работна ръка.Караме работници от 11 лъча, включително и от пет хасковски села, посочи Георгиев.

Той отбеляза, че средната работна заплата в завода е 1100 лева. Има бонуси от 100 лева за тези, които редовно през месеца са посещавали работното си място. Позицията с най-ниско месечно възнаграждение е за 550 лева.

Ние сме най-големият инвеститор в региона, но сме обезпокоени от водена целенасочено срещу нас от година медийна кампания. Лансирани в медийното пространство бяха лъжи за предизвикване на смъртен случай, за токов удар,разболял работничка, за ниски заплати.Последната измислица бе, че 600 души от предприятието са носители на инфекция и са напълнили болницата. Въпреки , че здравните власти отрекоха,лъжата се тиражира отново, подчерта Георгиев.Той очаква прокуратурата да се самосезира за това, че голям инвеститор е подложен на рекет. Оказа ло се,че двама представители на кърджалийска медия са поискали от пиара на „Теклас-България“ 3000 лева месечно за „абонамент“ за да се пише добре за дружеството и за да не се пускат негативни публикации.

Очаквам собствениците на фирмата до седмица. Ако прокуратурата не се самосезира,те могат да решат дали да я сезират,подчерта Георги Георгиев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гр
    гражданин
    3 0
    14:56, 8 сеп 2014
    Браво и само браво на такива реални а не измислени инвеститори.Това което е построено остава за винаги тук,в Кърджали,в България.Всичко друго което бълват разни завистници и псевдополитици, чрез технвите вечни и особено предизборни обещания е бръщолевици, лъжи и измами,защото те не влагат и стотинка собствени пари.Държавници трябва да свалят шапка на такива хора и им помагат по всякакъв начин.
  • 2
    Гр
    гражданин
    2 0
    14:59, 8 сеп 2014
    За рекета е напълно вярно.Раазлични длъжностни и други лица по различни поводи и начиви си искат рушвети-пряко или косвено за да правят или неправят нещав рамките на техните правомощия.
  • 3
    По
    потърпевш
    2 0
    16:28, 8 сеп 2014
    пише в този саит защото 24 родопи публиковат само това което е изгодно на тях и което е по тяхна поръчка и тяхно лично изпълнение с измислени имена. метин беше директор 7 години и той колеше и бесеше а кото го издухаха почна да пнише под чужди имена. метине метине некадърник си запомни го и затова си вънка и вече като намериш такава работа иди да се извикаш от върха на планината но това ще стане само като сънуваш.един път бъди мъж и си пиши името.като стана смърта на работника се скри като мишка през цялото време но трявашеда си в затвонра.
  • 4
    Uf
    uf.el
    0 0
    17:44, 8 сеп 2014
    няма що, голям инвеститор. Жалват се като трероразряден политик. Коя е тази медия, че да й издигнем паметник тогава. Иначе работника го убихте.
  • 5
    За
    за тклас говорят че е
    0 0
    23:25, 8 сеп 2014
    Скапана фирма с втора ръка оборудване и феодално отношение към служителите. Назначават само турци.Много замърсява.

Още новини

Последни новини