Цацаров: КТБ да се раздели на добра и лоша банка. Преглед на печата

"Стандарт": Цацаров: КТБ да се раздели на добра и лоша банка

Корпоративна търговска банка трябва да бъде разделена на добра и лоша, а парите на вложителите да бъдат спасени. Тази теза разви пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му трябва да бъде направено възможното, за да бъде оздравена банката. "Не можем да кажем на вложителите: "вие вложихте, вие рискувахте". Не - вложиха там, където държавата години наред им показваше, че там няма риск", каза той. И добави, че трябва да се мисли не за ликвидация, а за преструктуриране, дори за "някакъв вид помощ".
Главният прокурор отговори и на обвиненията към себе си около случая "КТБ". "Преди да бъда наречен "пиар на банката", бях наричан и "основен дестабилизатор на банката". "Така че полюсът на общественото мнение, или по-точно на мнението на много хора, които по един или по друг начин са свързани с банката, е разнопосочен, но малко или много той се диктува от техните интереси. Смея да кажа, че немалка част от хората, които изрекоха много тежки думи срещу работата на прокуратурата, са хора, които са ползвали не просто продуктите от банкирането, а са ползвали пари в брой", обясни той.

"Дума": Скъсана дига на Марица наводни Райново, къмпиг "Градина" е под вода

Дига на река Марица край димитровградското село Райново се скъса вчера и заля огромни площи земеделска земя. Водният поток отнесе няколко фургона на строителна фирма и селскостопански постройки. Заради опасност от събаряне на електрически стълбове беше спряно електрозахранването. Жителите на селото от първите десетина къщи, които са близо до разлива, бяха евакуирани, а пътят пропадна и беше отцепен.
"Къмпинг „Градина" е изцяло под вода след изпускането на язовир "Равадинова". 150 души в района се евакуират с високопроходима техника, съобщи спасителят Добрин Петков. От държавните институции няма реакция, хората са изоставени, а от 112 им казват, че не могат нищо да направят, заяви той.

"Монитор": Перничани биха журналисти, снимали сделка с дрога

Екип на TV7 беше нападнат и пребит в Перник, а техниката на медията потрошена. Журналистите от предаването „Жега" били в града, за да разследват търговия с наркотици. Със скрита камера подставен човек заснел уговаряне на покупка на амфетамини.
Екипът на "Жега" е действал по сигнал на т.нар. Зелени барети - неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри.По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията бил атакуван от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. „Колегата е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака. Камерата му беше счупена до неузнаваемост", съобщиха от news7.bg. Полицията образувала незабавно разследване, по време на което били задържани петима души. Според журналистите поръчителят на побоя е бил управителят на дискотеката, в която е станало нападението. Мъжът с прякор Кинтата се твърди, че бил един от основните играчи на пазара за дрога в Перник.

"24 Часа": Над 300 еколози на протест: "Народът казва не на въглищния и шистов газ"


С основен лозунг: "Народът казва не на въглищния и шистов газ" над 300 души - еколози и защитници на природата се събраха днес на протест пред МОСВ в столицата, предаде репортер на БГНЕС.
Шествието тръгна от министерството по посока на президентството.
Протестът бе израз на възмущение срещу подписаното разрешение от служебния екоминистър Светлана Жекова за проучване за добив на въглищен газ в района Блок "1-11 Вранино" в Добруджа на американската фирма "Парк Плейс Енерджи Корп."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини