Облачността намалява, дъждовете спират

Днес облачността над много райони ще се разкъса, на места и ще намалее. Значителна ще остане през целия ден над Югозападна България, където все още ще има превалявания. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Максимални температури между 23 и 28 градуса, съобщават от НИМХ.
Над Черноморието облачността ще се разкъса. Валеж е малко вероятен. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максимални температури 25-26 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3, по южното крайбрежие и 4 бала.

Над планините ще има предимно значителна облачност. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания. Вятърът ще е умерен от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра около 10.

През новата седмица ще настъпи относително подобрение на времето - в по-голямата част от страната вече ще бъде почти без валежи, температурите слабо ще се повишат.
Още в понеделник вятърът в Източна България ще отслабне и в много райони на страната ще стихне. Ще има разкъсана облачност, в следобедните часове предимно значителна. Преваляванията ще са на отделни места, главно в планинските райони на Южна България; значителни валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

Във вторник и сряда дневните температури ще се повишат с още 1-2 градуса, но сутрините ще бъде хладно. Ще има повече слънчеви часове, а с краткотрайни превалявания след пладне ще бъде в отделни райони на Западна България

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини