Проф. Константинов: България си отива, тя няма съпротивителни сили

Връзката между изсичането на горите и наводненията е очевидна. Това каза за Агенция „Фокус” математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов.

"Дъждове винаги е имало, но вече няма гори. Кореновата система на дърветата, особено на буковете, играе ролята на нещо като гъба, като сюнгер, където водата попива и после дълго време почвата е влажна. Когато няма дървета, няма коренова система и няма къде да попие водата. Водата веднага се оттича в реки и поточета и залива всичко”, обясни проф. Константинов.

По неговите думи причината е, че българското население е изпаднало „в крайна степен на малоумие”. „Щом допуска една банда, една дървена мафия, едни изроди да му унищожават природата, значи това население е обезумяло. Ако беше нормално население, нямаше да чака на държавата, а то самото щеше да ги спре. България си отива, тя няма съпротивителни сили. Това е един умиращ организъм, за съжаление”, завърши математикът.

Подобни дъждове, за които се говори, че са били страшни, се срещат доста често. „И преди това ги е имало, даже много по-силни, но тогава имаше дървета, а сега дървета няма. Дъждовете са си дъждове, винаги ги е имало, но за първи път няма гори”, добави математикът.

Има сеч на гори навсякъде, включително в резервати, национални паркове и т.н. „Секат безобразно в Стара планина, в Странджа, в Родопите, в Рила, в Лудогорието. В момента секат в Пирин, за да направят нови писти. В момента ликвидират България. Все по-лошо ще става. В България скоро няма да има вода за пиене. Както ни заливат порои, така няма да има какво да пием – ще пием кал”, посочи проф. Константинов. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ga
    gard
    8 -2
    17:28, 6 сеп 2014
    Все пак дпс стопанисва горите !!!!! Нещасници
  • 2
    Aa
    aaa, ne taka!
    15 0
    19:55, 6 сеп 2014
















    За всичко са ви виновни хората, кой ги направи такива слаби и беззащитни?Лъжите ги по време на избори, лъжите ги че ги лекувате, лъжете ги че училищата образоват децата им.Лъжете най безсрамно че имате програми и като дойдете на власт ще предприемете нужните мерки.ЛЪЖЦИ ! И накрая хората как можели да търпят - явно хората вече нямат сила да се съпротивляват.Къде е държавата? и защо по точно ни е тя? Кой проблем реши?Събираме пари за да изпратим някой да се лекуват в чужбина!Къде е държавата КОЯТО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ МОДЕЛИРАХТЕ?Къде е?Вие сътворихте това, а народа вече няма сили да ви пречи, народа просто си отива - едни се самозапалват, други скачат от блоковете, някои просто умират, а младите СИ ТРЪГВАТ.Вие политиците отрязахте клона на който стоите!Вие не обичате хората на тази държава, вие провеждахте геноцид спрямо собственото си население!Няма милост за вас, вие ще си получите това, което създадохте.Свиквайте, НАРОД НЯМА!На вниманието на всички пътници - последния на летището да загаси лампите!















  • 3
    Ло
    Лолчо
    3 -2
    20:37, 6 сеп 2014
    Тоя не знае какво говори. Как така да се оправят хората сами, да не чакали държавата. Той подстрекава хората към самоуправство. Ако в дома ти влезнат крадци и ги напердашиш, за да се спасиш и защитиш имуществото си, ще те осъдят. Как си представя нещата той. Хората сами да се оправяли.
  • 4
    Вс
    Всевиждащият
    3 0
    21:08, 6 сеп 2014
    Професоре, не така мрачно и отчайващо! Спомни си какво казва Боримечката, гледайки бушуващите пожари в Средногорието...С такива думи в тази ситуация най-малко се помага!
  • 5
    Iv
    ivan_1410264289
    0 0
    15:04, 9 сеп 2014
    da ima gi i 6te ima,no i dokato ima hora koito si cheshat ezicite samo,kade sa mozacite,kade sa uchenite i kadarni hora,neka te upravlqvat darjavata,nali sa mozaci i profesori,docenti i taka natatak,ama interesa klati fesa sa vsichki,vseki gleda sebe si,tam e problema..
Последни новини