НАТО подготвя план при атака срещу България и Румъния. Преглед на печата

От началото на 2016 г. да бъдат въведени такси за преминаване през някои отсечки от магистрали, скоростни и първокласни пътища. Това предвижда управленският екип на ГЕРБ, който вече обяви предизборната си програма, акцентира на първа страница "Преса".

"Това е единственият начин да инвестираме за подобряване на пътната мрежа, защото европейските фондове за тази дейност стават все по-малко, а ние сме поели ангажимент да ремонтираме 20 000 км", обясни Лиляна Павлова, един от авторите на програмата.

Според нея в момента хазната имала пари само да кърпи дупки. Цените на винетките не са вдигани от пет години и засега не се предвижда увеличаването им.

Своеобразен конкурс за дообогатяване на управленската програма на ГЕРБ обяви вчера във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише "24 часа". Борисов качи вече готовия документ, написан под ръководството на Томислав Дончев, за да го четат всички. И постави заданието: "Ще се радвам да чуя вашите идеи и коментари по нея, които в следващите 10 дни може да изпращате като лично съобщение. Аз и моят екип ще изберем трите най-добри предложения и ще ги публикуваме тук", цитира изданието.

В друга статия "24 часа" допълва и как стартира предизборната кампания за БСП - "без никаква артистична част".
Нямаше дори една песен, за да се дарят спестените средства за отопление на две училища в Мизия.

"Ние искаме силна държава, не силна власт на един човек. Държава, която може да влезе в икономиката и да я регулира. Която може правилно да прецени нуждите на обикновения човек в селото, в малкия град, в големия град, дори и в столицата". С тези думи лидерът на БСП Михаил Миков се обърна към присъстващите за откриването на предизборната кампания на "БСП - лява България", допълва на първа страница "Дума".

"БСП влиза в предизборната надпревара за предсрочните парламентарни избори мобилизирана и готова за победа", заявява още в отговор на въпрос за "Дума" Димитър Дъбов, водач на листата на партията в 17 избирателен район - област Пловдив.

"Ние смятаме едната година управление на кабинета "Орешарски", който беше с мандат на БСП, за успешна. Голяма част от набелязаните от партията задачи започнаха да се изпълняват, а за други не остана време да бъдат реализирани. Те са залегнали в предизборната ни програма, която беше представена от зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов при откриването на предизборната кампания вчера. Това са намерения, свързани основно със социалната сфера, с образованието, с развитие на икономиката, със здравеопазването и т.н.", казва Дъбов.

Национализмът трябва да е в центъра - да обединява. Това е предизборното послание на "България без цензура", което лидерът на партията Николай Бареков оповестява в интервю за "24 часа". "Ние сме центристки националисти. Не приемам, че национализмът трябва да е крайнодесен или крайно ляв, както се случи при "Атака" и при Фронта", обявява Бареков. От името на партията той посочва 4 основни проблема на българското общество и дава решения: "Говоря за неграмотността, за социалната сегрегация сред големи слоеве в населението, за емиграцията на младите българи и за безработицата. Лекарството за тези заболявания е едно - създаване на нови работни места за образовани българи."

Мехмед заема трето място сред най-срещаните имена в депутатските листи на основните партии у нас в надпреварата за парламента на 5 октомври, показва проверка на "Труд". За целта са изследвани списъците с кандидат-депутати на БСП, ГЕРБ, ДПС, РБ и ББЦ. В списъците с кандидати на народни представители на ДПС и Реформаторския блок има 14 души, които носят името Мехмед.

"Очаква се рекорден брой секции в чужбина", прогнозира "Труд". Още 5 дни на разположение имат българите в чужбина, за да подадат заявление за разкриване на секции за гласуване зад граница. Срокът изтича на 9 септември, а от броя на заявленията зависи броят на секциите.

Брюксел атакува вчера горските заменки, направени у нас в периода от 2007 до 2009 г., съобщава под глава "Труд". Според Еврокомисията чрез тях е предоставяна несъвместима държавна помощ на фирми и някои от терените са им дадени под пазарни цени. ЕК дава два варианта за действие - или да се анулират сделките с нарушения, или собствениците да си доплатят. Решението не засяга физически лица. От изказване на аграрния министър Васил Грудев се разбира, че България избира варианта с доплащане.

Сиренето, медът и любимото на всички сладко от горски плодове ще се сдобият със специален етикет за качество. Това съобщи Диляна Славова, президент на секция "Земеделие и развитие на селските райони и околната среда" към Европейския социално-икономически комитет, информира "Новинар". Всички храни, произведени в планинските райони на страната, ще бъдат обозначени с този спецетикет, като по този начин ще се гарантира тяхното качество.

НАТО започна подготовката на специален план, който да се задейства в случай на извънредни ситуации в България и Румъния, анонсира под глава "Сега". В него ще бъдат разписани действията, които алиансът ще предприеме за защита на двете държави, както и на всички страни по източния фланг при атака срещу тях. При това положение модернизацията на българската армия за над 1 млрд. лв. и увеличаването на парите за отбрана стават неизбежни.

Борбата с корупцията в МВР е спряла, категорично заявява пред "Капитал" зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. "Щатът на дирекция "Инспекторат" през последната година е бил намален от около 30 на 20 души, а реално работят там едва 15. Във "Вътрешна сигурност", службата, която провежда разработки и разследвания срещу служители, е имало масова чистка. През 2013-2014 г. от 90 души състав 25 са били преназначени в други дирекции на МВР, трима са пенсионирани, а трима са уволнени. През последната година съставът на "Вътрешна сигурност" е бил подменен изцяло с хора, които нямат никакъв опит в тази област. Преди имаше изискване хората там да имат поне шестгодишен стаж на оперативно ниво при новите назначения, дори и това не е спазвано. Резултатът от тези реформи е, че работата срещу служители на МВР, съдейки от броя на делата, е намаляла седем пъти. За втората половина на 2013 г. на "Вътрешна сигурност" на практика не е работила", пояснява Гунев.

След цяло лято наводнения държавата най-сетне предприе мерки да облекчи процедурата за отваряне на държавния резерв при бедствия и аварии, пише "Сега". Промените в наредбата за условията и реда за организиране на дейностите по държавните резерви и военновременните запаси са публикувани за обществено обсъждане. С тях резервът ще може да предоставя продукти за преодоляване на последиците от кризисна ситуация при поискване от местните власти, без да се налага за това да има задължително решение на Министерския съвет или друг държавен орган.

Рухна десетилетната криминална загадка около мълвата, че Панагюрското съкровище е продадено в чужбина и е подменено с копие, представяно десетки години за оригинала. Останала е за изследване само последната 33-а проба, но и без нея от вчера е категорично ясно - Панагюрското съкровище е автентично, пише "24 часа". Това заявиха пред шефа на НИМ Божидар Димитров от швейцарската компания "Евротест контрол". Това означава, че напълно съвпадат резултатите от пробата, взета от отчупеното крило на сфинкса от каничката ритон с Афродита и самия ритон.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    86
    8677
    1 -1
    09:05, 6 сеп 2014
    pojarnikarq po malko da krade i po malko policai hrantutnici ako ima shte ostavat mnogo pari
Последни новини