Спартак Николов сменя Манол Генов начело ВиК-Пловдив

Управителят на ВиК Пловдив Манол Генов ще бъде сменен идната седмица, съобщава "Марица". Заповедта на министъра на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева вече е издадена. На неговото място сяда бившият зам.-управител във водното дружество и настоящ общински съветник от ГЕРБ Спартак Николов. Манол Генов пък е от БСП и преди да отиде във ВиК, беше зам.-кмет в община Асеновград. Сега е регистриран като кандидат-депутат и е включен на осмо място в областната листа на БСП.

"Чисто политическо уволнение, което очаквах. Никаква изненада не е за мен", коментира пред изданието Генов и уточнява, че няма намерение да обжалва.

Манол Генов зае мястото на ВиК шеф на 15 юли 2013 г. Преди това водното дружество се управляваше от Валентин Василев, който сега е кмет на район "Южен" от ГЕРБ.

По ирония на съдбата новият управител ще встъпи в длъжност на 9 септември, когато се очаква да бъде вписан в Търговския регистър. На 3 септември той е получил договора за управление от министър Захариева.

Кой е новият шеф?

Спартак Николов е на 44 г., женен, с две деца. Баща му Лъв Панайотов е бил кмет на район "Тракия". Самият той е завършил Английската гимназия, след това - право в СУ "Климент Охридски" и специализация по право в университета в Хайделберг - Германия. Има професионална квалификация по икономика и мениджмънт на ВиК сектор в УНСС. От 1 септември 2009 г. до 9 март 2010 г. е работил като юрист във ВиК Пловдив, след това до 15 септември 2013 г. - като зам.-управител на дружеството. Освободен е по взаимно съгласие от Манол Генов, чието правителство беше дошло на власт.

/Със съкращения/

Източник: в. Марица

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини