Дъждът ще продължи да вали, очакват се порои и в Кърджали

В областта ще продължи да превалява, като на места сумарните количества за денонощието ще достигат и 20-30 л/кв.м. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
До петък, в резултат на предвижданите интензивни валежи и очакваните значителни водни количества, ще се повишат водните нива в цялата страна. Възможно е повишение нивото на река Арда и притоците й - Черна, Елховска, Върбица, Боровица. На места са възможни внезапни наводнения!

Прогноза за 3 и 4.09.2014 г.
Днес валежите ще обхванат цялата страна. Преобладаващи количества между 15 и 25 л/кв.м, на места в Западна и Централна България - между 30 и 50 л/кв.м. В североизточните райони и Черноморието - до 10 л/кв.м. През следващото денонощие с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. По-значителни валежи ще има в северозападните, централните и югоизточните райони - до 20-30 л/кв.м. Утре в Североизточна България ще бъде почти без валеж.
Изгледи за 5 и 6 септември 2014 г.
В петък отново ще има превалявания, главно в Западна и Южна България. Валежите ще бъдат по-слаби, с количества между 5 и 15 л/кв.м, в планинските райони на Югозападна България до 20-30 л/кв.м. В събота ще вали на по-малко места, главно в Южна България, валежите ще са и по-слаби: 2-10 л/кв.м; в планинските райони на Югозападна България отново ще са повече - 10-20 л/кв.м.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини