С много настроение и изненади приключи „Плувно лято 2014“

С много настроение и изненади приключи „Плувно лято 2014“ за близо 100 деца от 1 до 7 клас. Обучението се организира за първи път от община Момчилград. Съорганизатори на проявата бяха Центърът за обществена подкрепа/ЦОП/ и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/МКБППМН/.

В продължение на 2 месеца малките курсисти усвояваха техниките за правилно плуване. Заниманията им се проведоха в комплекс "Басейна под ръководството на лицензирани инструктори. Комплексът отговаря на стандартите за добро обучение - разполага с два спомагателни басейна, подходящи за обучаване на малките плувци.

Зам.-кметът Ерол Мехмед подчерта, че община Момчилград е амбицирана инициативата “Плувно лято“ да се провежда ежегодно, с цел подобряване здравето и физическата дееспособност на децата. 

„Преди 2 месеца обещахме на родителите лятото да се превърне в празник за децата им. Искрено се надявам, че участниците са останали доволни от плувните занимания. Приятно сме изненадани от големия интерес към инициативата ни“, каза още Мехмед.

Всеки участник получи хавлия, изработена за "Плувно лято 2014" и лакомства, осигурени от община Момчилград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини