Багдасаров:ДПС готви гласуване с чужди лични карти

ДПС готви за пореден път гласуване с чужди лични карти. Такава практика имаше на изборите през 2007 и 2009 г. Пращаме писмо до Централната избирателна комисия,премиера и вътрешния министър с искане да се предприемат спешни мерки за предотвратяване на тази практика. Това заяви пред журналисти в Кърджали членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров. Той каза,че социалистите препоръчват ЦИК да излезе с решение българските граждани, чийто настоящ адрес е в страна, която не е член на Европейския съюз да представят при гласуване в България червен задграничен паспорт заедно с личната си карта. Така ще секне практиката, която сме установили в Кърджалийско кметовете на ДПС да държат в себе си личните карти на изселниците и да ги използват по време на вота. По този начин през 2007 г. ДПС увеличи гласовете си с 70 000 души при положение, че в страната са влезли да гласуват едва 15 000. По наш сигнал се разследва гласуването в четири села. При подадени за проверка 230 лица,173 се оказа,че не са влезли в страната, подчерта Багдасаров.

 Социалистът посочи, че намеренията на ДПС прозират в изказването на областният лидер на партията Бахри Юмер, който зявил,че ще привлекът до урните в Кърджалийският многомандатен район 62 000 избиратели, които да подкрепят тяхната листа. Това може да стане само с гласуване с лични карти. През последните години ДПс имаше от 42 000 до 46 000 гласа,подчерта Багдасаров.

Той посочи,че в комбинацията играе и ГЕРБ. ДПС и ГЕРБ договориха вота да се състои на Курбан Байрама, за да може чрез автобусите с гласуващи да се прикрие манипулацията,отбеляза Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини