Командоси превзеха мирно закусващо семейство погрешка

При акция за залавянето на банда лихвари в Козлодуй командоси отново объркали жилище и нахлули погрешка в апартамент на служители в АЕЦ "Козлодуй". При подобна акция преди седмица спецполицаи разбиха дома на възрастно семейство в Оряхово. След проверка по случая, служебният вътрешен министър Йордан Бакалов се извини, а врачанската полиция ремонтира потрошения дом.

Командосите отишли "на гости" на семейство Иванови рано сутринта в сряда при операция по задържането на бандата лихвари на Ангел Попов-Главестия, пишат „24 часа" и "Преса". По това време 48-годишният Иво Иванов и съпругата му, които работят на високи позиции в АЕЦ "Козлодуй", били още по пижами и закусвали.

"Докато седяхме на масата, жена ми забелязала силуети на хора пред терасата на първия етаж. Първо си помислихме, че някой рови в строителните отпадъци отпред", разказа мъжът.

Той решил да провери какво става и докато отварял балконската врата, върху него връхлетели двама маскирани и въоръжени.

С викове "Ти ли си Цветомир", ченгетата набързо обиколили с оръжие в ръка целия апартамент.
В една от стаите стресирали тъщата на Иво, която е със сърдечна операция.

След обиска полицаите напуснали безмълвно. После дошли цивилни полицаи, които поискали личните карти, записали данните и си тръгнали. Един от служителите се извинил на семейството и казал, че е станала грешка.

Когато отишъл в РУ да подаде жалба, Иванов с изненада научил, че издирваният Цветомир Златков-Мишката има неговата адресна регистрация.

Вчера Апелативният спецсъд отложи за понеделник делото за мерките на задържаните преди седмица Ангел Попов-Главестия и още 4-ма от групата му.

На 23 юли 2010 г. цивилни полицаи нахлуха в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови в Кърджали, а дъщеря им беше ударена от полицаите с врата, при което главата й беше разбита.

Семейството заяви, че е станало жертва на полицейско насилие и стрес, без да има вина, но тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обясни, че синът Кадир Мустафов е помагал на таксиметров шофьор да набавя проститутки и това наложило жилището да бъде претърсено.

След това семейството подаде две жалби в прокуратурата и заведе иск и в Съда по правата на човека в Страсбург.

Година по-късно маскирани полицаи погрешка разбиха вратата и нахлуха в дома на варненско семейство, като закопчаха бащата с белезници пред очите на двете му малки деца.

Объркването станало по време на операцията „Играчите", при която във Варна беше разбита престъпна група, занимаваща се с рекет и незаконна банкова дейност. Семейството подаде жалба срещу действията на полицията

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини