ДПС мобилизира "резерви", очаква 100 000 гласа само отвъд Капитан Андреево

Кандидат-депутатска листа с около 30 имена в нея се заформя от заседанията на местните структури на ДПС в Кърджалийска област, от тях ще бъдат селектирани 10 с най-много номинации, а последната дума за тях ще има Централният предизборен щаб, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Сред избраните от общинските организации особен интерес предизвиква номинацията на председателя на Висшия духовен съвет на мюсюлманите в България Шабанали Ахмед, бивш районен мюфтия в Кърджали. Той е предложен от партийния актив в 5 от общо 7-те общини в региона, вчера беше заседанието в последната община Кирково, заяви областният лидер на ДПС Бахри Юмер. Очаквано водач на листата е председателят на движението Лютви Местан, а след него засега се нареждат Ердинч Хайрула /екс-депутат от 42-ото НС и бивш кмет на Момчилград/, Салиха Емин /бивш лидер на младежкото ДПС/, Айхан Етем /председател на сдружението на общините „Толерантност“/, Муса Юсуф /все още зам.-областен управител на Кърджали/ и Ремзи Осман. Осман е сред депутатите с най-дълъг стаж в парламента, който стартира от Великото Народно събрание и приключи с 41-ото НС. Кандидатурата му сега е преложена от общинските структури в Кърджали и Черноочене.

Според областния лидер Бахри Юмер въпросните номинирани са над 90% сигурни в листата за предсрочния вот наесен. За днес в 17,30 ч. в голямата зала на Бизнесинкубатора е насрочено областното заседание на ДПС, на което ще бъде пресявката на кандидатите при закрити за журналистите врати. Към края на август се очаква и голямото „сито“ в Централния предизборен щаб в столицата.

„Очертава се да имаме депутати от всички области заради избирателната система. На този вот ще има много повече секции в чужбина, като в Турция те ще бъдат поне 150. Известно е, че 90% от българските изселници там подкрепят ДПС и ние очакваме 100 000 гласа само отвъд Капитан Андреево“, прогнозира Бахри Юмер. Той подчерта, че се работи усилено и за мобилизиране на резерв от други 100 000 избиратели у нас, и ги прибави към онези над 400 000 гласа от миналия вот. Юмер обаче не се ангажира с разпространените амбиции на други лидери, че ДПС ще бъде втора политическа сила. Няма смисъл да плашим гаргите, вотът ще покаже силата на всяка политическа партия, заяви той.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини