Багдасаров: Коалицията ГЕРБ-ДПС е факт

Само за една година БСП успя да изпълни 80 процента от поетите пред избирателите си ангажименти, заяви Милко Багдасаров, народен представител в 42 –то Народно събрание. Въпросите като отмяната на плоския данък, ранното пенсиониране, изграждането на АЕЦ „Белене” и други не са намерили решение заради ДПС. „Не сдадохме властта, защото не можем да ръководим, а защото нямахме лоялен и коректен партньор”, каза Милко Багдасаров пред общинската конференция на партийната организация на БСП в Кърджали. На нея той направи отчет на едногодишната си дейност като народен представител, избран от 9-ти многомандатен избирателен район –Кърджали.
Провеждането на социална политика е сред най-силните страни на БСП, каза Багдасаров и припомни, че за първи път от 4 години имаше увеличение на пенсиите в страната. То е средно с 40 лева и ако средната пенсия в края на управлението на ГЕРБ е била 271 лв., в края на управлението на БСП тя е достигнала 311 лв. За пръв път от пет години са увеличени детските надбавки, парите за майчинство, парите за първокласниците от 100 лв. са станали 250 лв. За първи път от пет години пенсионерите получиха коледни и великденски надбавки. Над 40 хиляди са новооткритите работни места за една година по времето на кабинета „Орешарски”. „За първи път по време на БСП цената на тока падна, а сега се опитват отново да повишат цената, даже се заговори за режим на тока в 21 век. Една година не стигна на БСП да изпълни поставените си цели, за това ако искаме по-добър и по –достоен живот на нашите родители и деца, ние трябва да гласуваме на предстоящите избори”, призова Милко Багдасаров.
Той припомни на делегатите, че новата коалиция ДПС – ГЕРБ е факт, след кафето Борисов – Местан и не е за подценяване ДПС като партия, отказала се от това правителството „Орешарски”. „Обещанията към ДПС от ГЕРБ за огромни и в това никой не трябва да се съмнява”, каза още Багдасаров.
В своя отчет той посочи, че като народен представител е участвал в работата на две парламентарни комисии – Комисията за децата, младежта и спорта и в Комисията за Образование и Наука. Участвал е в изработването на 11 законопроекта за Народната просвета, висшето образование, физическо възпитание и спорт, Кодекса на труда и Избирателния кодекс. Като зам. Председател в Комисията по образование и наука е присъствал на откриването на българско училище в Александропулис, Гърция и филиалите в Орестиада и Ксанти. В рамките на тази една година е имало 9 изнесени приемни и 28 в Кърджали, на които са били изслушани над 200 човека.
На проведената общинска конференция на БСП в Кърджали делегатите разгледаха представените от организациите по места номинации за листата на БСП в 9-ти многомандатен избирателен район – Кърджали и направиха своите предложения.На 19-ти август Областният съвет на БСП ще обобщи и подреди предложенията, окончателното решение ще бъде взето от Националния съвет на БСП.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини