Бриджит Бардо съди зоопарка в Ловеч заради убийството на Алонсо

Френската актриса и яростна екоактивистка Бриджит Бардо ще съди ловешкият зоопарк заради нелепия инцидент с убития ягуар Алонсо. Животно беше застреляно, след като избяга от клетката си, а спасителните екипи не успяха да го заловят жив.

Легендарната филмова звезда се трогнала до сълзи от трагичната съдба на Алонсо и се заканила да се заема веднага със случая. Французойката била силно възмутена от този "варварски" акт и настояла виновните да получат своето наказание.

Бардо не искала да повярва, че в България може да се допусне така лекомислено да се застреля защитено по цял свят животно. Още повече, че за този инцидент е виновен гледачът на Алонсо, който е забравил да затвори клетката. Затова и актрисата заръчала на своите подчинени, ако намерят достатъчно доказателства, да съдят зоопарка и да потърсят лична отговорност дори от кмета на Ловеч Минко Казанджиев.

Бриджит обещала, че съвсем скоро ще посети страната ни и ще отиде лично в града, за да се увери в какви условия са гледани животните. До нея стигнали слухове, че хайванчетата били хранени предимно с боклуци и редовно оставали без крайно необходими неща и медицинско лечение.

 

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини