БЧК-Кърджали набира помощи за пострадалите във Врачанско

След като всички социални заведения от Кърджали бяха заредени с минерална вода за пиене до края на месец август, днес    ОС на БЧК – Кърджали  предостави на възпитаниците на Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ в Момчилград близо 1 000 литра минерална вода. Директорът на дома – Ваня Петрова, изрази благодарността си към организаторите на кампанията и към дарителите, благодарение на чиито човешки жестове, децата от Дневния център са  предпазени  и подкрепени.

ОС на  БЧК  - Кърджали е провел разговори с фирма «Девин» и изпълнителният й директор е изразил готовност за включване с дарение, при необходимост. До момента са раздадени 15 867 литри и има резерв , който да удовлетвори внезапно възникнали нужди.  Затова ОС на БЧК -  Кърджали  преустановява акцията си за набиране на минерална вода и се присъединява към призива на НС на БЧК за  подпомагане на пострадалото от  наводненията население на област Враца.

След уточняване на нуждите в офиса на БЧК в Кърджали се приемат дарения от граждани и фирми  на консерви, бисквити, кроасани,  почистващи и дезинфектиращи препарати.

Финансови средства могат да се внасят в касичка на ЧК в Кърджали, на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори, по банков път и on-line на сайта на организацията. Вече са постъпили първите 70 лева от двама наши съграждани.

Желаещите да дарят вече имат още една възможност. Активиран е телефонен номер 090051255 от фиксираната мрежа на VIVACOM. Всяко набиране е на цена 0.99 лв без ДДС.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини