БСП търсят виновника за водната криза в Кърджали

На свое заседание Областният съвет на БСП обсъди извънредната ситуация причинена от повишената мътност на питейната вода,  вследствие на преливната вълна заляла язовир „Боровица”,  в резултат на което беше причинен дискомфорт и неудобство на жителите на градовете Кърджали и Момчилград, и още 35 села в областта.

Бяха оценени положително предприетите навременни действия от Областния Управител  Бисер Николов, както и адекватните мерки  за предотвратяването на бъдещи кризи с нормалното водоснабдяване на населението.

В тази връзка, Областният съвет на БСП категорично настоява да бъдат взети строги мерки,  в случай че бъде доказано виновно действие или бездействие на ресорните звена и хора, както и да им бъде потърсена персонална отговорност. Левицата настява още,  да се предпримат еднозначни и решителни действия за компенсиране абонатите на ВиК – Кърджали за причиненото им неудобство.

Областното ръководство на БСП изразява своята благодарност към екипите на ВиК – Кърджали и ОУ”ПБЗН” за усилията , които полагат за разчистване на язовир „Боровица” от стотиците дървета, свлечени от приливната вълна.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини