Странни митове за красота, които всъщност са истина

Има доста митове, свързани с грижата за външния вид, които ние подценяваме или на които не вярваме, а те всъщност са истина. Факт е, че пастата за зъби може да изсуши пъпката и това не е измислица, макар да звучи доста странно. Ето и няколко други такива „легенди и басни“ на тема красота, които реално работят:

1. Връзването на кок или на стегната опашка може да доведе до косопад и плешивост. Всяка прическа, която причинява напрежение чрез издърпване на кожата на главата и корените може да доведе до косопад. Затова заложете на по-хлабавите плитки и прически.

2. Търкането на очите причинява бръчки. Триенето на зоната около очите не предизвиква бръчки веднага, но дърпането на тънката и деликатна кожа в тази област на лицето е грешка, която ще си проличи с течение на времето, причинявайки преждевременно стареене. Ако имате навик да си търкате очите, най-добре се отучете от него, ако не искате след време да се сдобиете с мрежа бръчки „пачи крак“.

3. Къпането на косата с бира може да я направи по-гъста. Ечемикът и хмелът, използвани във формулата на бирата, са богати на витамини и протеини, които помагат на косата да стане по-дебела, силна и блестяща, а алкохолът действа като почистващ агент. Тоест, бирата е сред най-добрите и евтини сгъстяващи косата продукти.

4. Някои храни могат да предизвикат акне или да го влошат. Ако човек се храни с много мазни и сладки храни, той вероятно ще има и повече пъпки по кожата и тялото си. Вярно е, че всяко тяло реагира по различен начин на компоненти в храната, но ви съветваме да следите диетата си и да избягвате шоколада и мазното.

5. Най-доброто място за съхранение на парфюма е... в хладилника. Парфюмите могат да бъдат използвани с години, но само ако се съхраняват правилно, защото маслата и химикалите в тях са крехки и реагират зле на високите температури. Ако живеете в страна с горещ климат, съхранявайте ароматите си в хладилника или поне на хладно и тъмно място.

6. Течните балсами за устни водят до „пристрастяване“. Балсамът за устни прави кожата „зависима“ към някои съставки като камфор, ментол и салицилова киселина. Всъщност тези съставки са дразнещи, а не хидратиращи и водят до допълнително изсушаване на кожата.

7. Лакът за коса фиксира грима. Лакът за коса може да запечата грима и той да издържи по-дълго, но все пак не ви съветваме да прилагате този трик (може би само в краен случай), защото този козметичен продукт обикновено е пълен с химикали, на които лицето ви може и да не реагира добре.

8. Балсамът за коса може да се използва вместо шампоан. Той също съдържа вещества и съединения, които правят пяна и реално почистват косъма. Ако имате много суха или изтощена коса, можете да я измивате от време на време само с балсам. Ако обаче имате мазен скалп, вероятно този трик не е подходящ за вас

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини