Благотворителни вечери в подкрепа на болницата организира община Момчилград

Благотворителни вечери в подкрепа на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ организира община Момчилград съвместно със Сдружението на момчилградчаните в Бурса, Р Турция. На 1 август/петък/ от 20.30 часа ще се състои благотворителна вечеря в ресторант „Маказа“. На 3 август/неделя/ в Дома на Културата в Кърджали ще се проведе благотворителен концерт под мотото „Една кауза – стабилна болница“ с начален час 20.00. Участие ще вземе дамски хор към Община Нилюфер, гр. Бурса. Билетите за концерта струват 10 лева и могат да се закупят от община Момчилград. Поканени са много гости от страната и чужбина.

Събраните средства ще бъдат дарени на общинската болница, където в момента кипи усилен ремонт за вътрешно обновяване. След приключването на строителните дейности се очаква болничните стаи във всички отделения да бъдат със самостоятелен санитарен възел.

Също така се очаква побратимената с Момчилград Голяма община Бурса ще помогне за осигуряването на нова съвременна апаратура на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”.

Както е известно, лечебното заведение вече разполага с ново отделение за долекуване и продължително лечение. По този начин пациенти, чието състояние не е стабилно, но са с изчерпани клинични пътеки, ще имат възможност да продължат лечението си под денонощно лекарско наблюдение.

„Благодаря от името на община Момчилград и лично от мое име на всички, които се отзоваха и се включиха в дарителските ни кампании за спасяването на болницата. Убеден съм, че ще получим отново подкрепата на момчилградчани от цял свят и да осигурим на техните близки и роднини по-качествено здравеопазване”, изразява благодарността си към всички дарители Акиф Акиф.

Дарителска банкова сметка:

МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" ЕООД

Търговска банка "Д"-АД

гр.Момчилград

BIC: STSABGSF

IBAN: BG61STSA93000020716931

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини