БСП в Кърджали готова с листата за депутати на 20 август

Милко Багдасаров

Номинациите на БСП в Кърджалийска област за народни представители ще станат известни на 20 август. До тогава ще се проведат конференции в общините и ще бъдат излъчени кандидати. Последната дума ще има Областния съвет на партията, който ще ги препрати на „Позитано“ 20. Както Кърджали бг вести първи писа водачът на листата ще бъде ясен на 8 август. Очаква се това да бъде членът на Изпълнителното бюро на столетницата Милко Багдасаров.

Пред журналисти Багдасаров заяви,че предвижда над 7000 гласа в Кърджалийския многомандатен район за БСП. Това,че се разделихме с ДПС ни дава шанса да привлечем тези, които ги смятат за некоректен и нелоялен партньор.Това е неизменната позиция на областното ръководство на БСП. Затова деветте делегати на отминалото заседание на 48 конгрес застанаха зад Михаил Миков за председател,кандидатът,който категорично определя ДПС като партньор, с който не могат да се правят коалиции,каза още Багдасаров.

Той каза , че в предстоящтата кампания скоциалистите ще заложат на направеното в социалната сфера. Увеличи се средната пенсия с 40 лева,вдиганаха се майчинските със 100 лева, парите за първокласник се повишиха със 100 лева,подчерта Багдасаров.

За инфраструктурата на Кърджали са осигурени в тазгодишния бюджет 73 млн.лева. При мандата на трайната коалиция те бяха 300 млн.,припомни Багдасаров.

Според него БСП само за година е изпълнила 80 на сто от президизобрините обещания. Като неизпълнен ангажимент остана отмяната на плоския данък. Причината е в съпротивата на ДПС. Движението също така лобира за турски енергийни проекти и било срещу рестартирането на АЕЦ „Белене“.

Багдасаров посочи,че ДПС дава сигнали за партньорство с ГЕРБ. Това става още в този парламент с предложените поправки в бюджета. За пръв път от 15 години четата на Сокола не изпрати свой представител на червения конгрес,посочи Багдасаров.

Борисов отрича,че ще се коалира след изборите с ДПС, но говори за партньорство.Това партньорство е задкулисно и е между него и Делян Пеевски, подчерта Багдасаров.

Той каза,че вече се чуствал засилен интерес към червените в региона.Близо 250 души от Кърджалийско искали да отидат на събора на столетницата на Бузлуджа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини