"Кафето" на Местан и Борисов в Кърджали още дълго ще се помни

С наближаването на парламентарните избори постепенно започна да се пропуква иначе твърдото становище на Бойко Борисов, че той коалиция с ДПС няма да прави. Това стана ясно за първи път вчера, след като в отговор на журналистически въпрос в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ обяви, че ако се наложи да се спасява държавата е възможно да се стигне и до съвместно управление с ДПС. "Ако се налага да се спасява държавата, да. Като се наложи, ще знаем, че БСП го е довела до това", опита се да се измъкне от неловката ситуация бившият премиер на страната.

Отговаряйки на следващите въпроси Борисов се постара да обърне специално внимание на това, че в момента не е в коалиция с ДПС. "Категорично казах, че коалиция с ДПС няма да правя, но това не значи, че не можем да бъдем толерантни като политически партии. Длъжни сме да направим това, етническият модел е важен за България", коментира той. Той дори прогнозира, че е много по-възможен вариант БСП и ДПС отново "да се съберат". По думите му сега има само две неща, които "свързват" ГЕРБ с ДПС - актуализация на бюджета и кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

Припомняме, че неотдавна един от най-близките му сподвижници - Вежди Рашидов официално го предупреди, че ако се стигне до коалиция или до съвместно управление с ДПС той веднага ще напусне ГЕРБ. 

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини